Doornroosje - Ballet Encore

Tijdens de encore voorstellingen van het opera- & balletseizoen bieden wij u een extra kans om de mooiste voorstellingen nogmaals te zien op het witte doek.

Doornroosje
De slechte fee Carabosse is woedend dat ze niet was uitgenodigd voor de doop van prinses Aurora. Ze geeft de baby een spindel en zegt dat de prinses er op een dag haar vinger in zal prikken en zal sterven. De Lilac Fairy maakt van haar eigen doopcadeau een verzachting van de vloek van Carabosse: Aurora zal niet sterven, maar zal in een diepe slaap vallen, die alleen de kus van een prins zal breken.

Op haar 16e verjaardag ontdekt Aurora de spil en prikt haar vinger. Ze valt in een betoverde slaap en het hele paleis slaapt met haar. Honderd jaar later ontdekt Prins Florimund het paleis, diep verborgen in een groot, donker bos. Hij maakt Aurora wakker met een kus.

The Sleeping Beauty heeft een speciale plaats in het repertoire van The Royal Ballet. Het was het ballet waarmee het bedrijf in 1946 na de Tweede Wereldoorlog het Royal Opera House heropende, de eerste productie in zijn nieuwe huis in Covent Garden. Margot Fonteyn danste de rol van de prachtige prinses Aurora in de eerste uitvoering, met Robert Helpmann als prins Florimund. Zestig jaar later, in 2006, werd de oorspronkelijke enscenering uit 1946 nieuw leven ingeblazen door de toenmalige directeur van The Royal Ballet Monica Mason en Christopher Newton, waarmee de prachtige ontwerpen en glinsterende kostuums van Oliver Messel weer op het podium kwamen.

De meesterlijke 19e-eeuwse choreografie van Marius Petipa wordt gecombineerd met secties gemaakt voor The Royal Ballet door Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon. Samen creëren ze een betoverende reeks edelstenen in het balletrepertoire - van de iconische Rose Adage, wanneer Aurora haar vier koninklijke vrijers ontmoet, en de slingerende Garland Waltz tot de Vision Pas de deux , zoals Florimund Aurora voor het eerst ziet, en de feestelijke afwijkingen en laatste pas de deux die het ballet tot een glorieus einde brengen. Over het algemeen neemt de meesterlijke score van Pyotr Il'yich Tchaikovsky balletmuziek naar een hoogtepunt van passie, verfijning en intensiteit die aantoonbaar nooit is overtroffen.

Credits
Choreography: Marius Petipa
Aanvullende choreografie: Frederick Ashton , Anthony Dowell en Christopher Wheeldon
Productie: Monica Mason en Christopher Newton naar Ninette de Valois en Nicholas Sergeyev


Zondag 3 mei
Aanvang: n.n.b.
Prijs: €18,50

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.


ROHBalletLogo_132086226692358650_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Lengte
3:00 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

    Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

      Bezig met laden