The Nutcracker (Recorded 2016) - Ballet

Zondag 1 december kunt u wederom genieten van de schitterende balletvoorstelling The Nutcracker. Het gaat om een opgenomen versie van de opvoering uit 2016. Voorafgaand trakteren we u graag op een kopje koffie of thee.

Deze voorstelling is onderdeel van het Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Dertien adembenemende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij ons te zien zijn.


The Nutcracker (Recorded 2016)
Deze speciale uitvoering, opgenomen in 2016, vierde de 90e verjaardag van Peter Wright en wordt uitgezonden met nieuwe functies.

Clara krijgt een betoverde notenkrakerpop op kerstavond. Terwijl middernacht toeslaat, kruipt ze naar beneden om een ​​magisch avontuur te vinden dat op haar en haar notenkraker wacht.

De tovenaar Drosselmeyer transformeert de salon voor een gevecht tussen muizen en speelgoedsoldaatjes. Tijdens het gevecht redt Clara het leven van de notenkraker - dus een magische betovering verbreken die hem van een jongen in een speeltje veranderde - en de muiskoning wordt verslagen. Ter viering veegt Drosselmeyer Clara en de notenkraker af naar het Kingdom of Sweets, waar ze de Sugar Plum Fairy ontmoeten en deelnemen aan een prachtige weergave van dansen. De volgende ochtend lijken de avonturen van Clara meer te zijn geweest dan alleen een droom.

Peter Wright's interpretatie van The Nutcracker is zowel kinderen als volwassenen betoverend sinds de eerste uitvoering door The Royal Ballet in 1984. Lev Ivanov's ballet uit 1892 in combinatie met de luxueuze, iconische partituur van Tchaikovsky worden gepresenteerd in een feestelijke periode met levendige ontwerpen om dit een charmante en magische productie.

Losjes gebaseerd op het verhaal van ETA Hoffmann, begint het ballet in het 19e-eeuwse Duitse huis van de Stahlbaums, waar ze een levendig kerstfeest organiseren. De periode-instelling is vastgelegd in weelderige details door de ontwerpen van Julia Trevelyan Oman, waaronder authentieke kerstboomversieringen die op magische wijze tot leven worden gebracht. Wright's choreografie bevat op ingenieuze wijze overlevende fragmenten van het originele materiaal van het ballet, inclusief de sublieme pas de deux voor de Sugar Plum Fairy en haar Prins. Maar door de relatie tussen Clara en de notenkraker te benadrukken, krijgt de productie ook een ontroerende subtekst van eerste liefde.

Credits
Choreography: Peter Wright naar Lev Ivanov
Muziek: Pyotr Il'yich Tchaikovsky
Oorspronkelijk scenario: Marius Petipa


Zondag 1 december 2019
Aanvang: volgt
Prijs: €18,50 euro

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze voorstelling zijn uitsluitend te koop via onze website of aan de kassa tijdens onze openingstijden. Vanaf maandag 28 november is het mogelijk om online of telefonisch te reserveren.ROHBalletLogo_132086247947731456_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
2:45 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

zozo 01 decemberdec 15:45
Bezig met laden