Cavalleria rusticana / Pagliacci - Live Opera

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Dertien adembenemende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij ons te zien zijn.


Cavalleria rusticana / Pagliacci
Pietro Mascagni's Cavalleria rusticana (Rustic Chivalry) en Ruggero Leoncavallo's Pagliacci (The Players) zijn vandaag de beroemdste dubbele act van de Italiaanse opera, maar ze zijn onafhankelijk geschreven. Cavalleria rusticana kwam eerst, zijn enorm succesvolle première in 1890 zonder twijfel een invloed op Leoncavallo. Zijn Pagliacci in 1892 was een andere triomf. De twee werken, elk onmiskenbaar meesterwerk van de verismo- traditie van realisme, delen dramatische besluitvorming, melodische rijkdom en een obsessie met gewelddadige jaloezie.

De productie van Damiano Michieletto was een Olivier-Award-winnende hit toen hij voor het eerst in 2015 werd gepresenteerd. Hij plaatst beide opera's in hetzelfde dorp, waardoor personages uit het ene stuk weer in het andere verschijnen en biedt theatraal realisme binnen visuals die modern en toch tijdloos zijn. De productie werd bij de première alom geprezen en door de Financial Times samengevat als 'een pakkende avond allround'.

Credits
Muziek: Pietro Mascagni
Libretto: Giovanni Targioni-Tozzetti en Guido Menasci
Regisseur: Damiano Michieletto
Decorontwerper: Paolo Fantin


Dinsdag 21 april 2020
Aanvang: 20.00 uur
Prijs: €25,00 euro

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze voorstelling zijn uitsluitend te koop via onze website of aan de kassa tijdens onze openingstijden. Vanaf maandag 23 maart is het mogelijk om online of telefonisch te reserveren.ROHOperaLogo_132086240948060017_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
3:10 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 21 aprilapr 20:00
Bezig met laden