Het Zwanenmeer - Live Ballet

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Dertien adembenemende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij ons te zien zijn.


Het Zwanenmeer
Prins Siegfried kans op een zwerm zwanen tijdens het jagen. Wanneer een van de zwanen verandert in een mooie vrouw, Odette, is hij verrukt. Maar ze is in de ban van haar, waardoor ze haar menselijke vorm alleen 's nachts kan herwinnen.

De boze geest Von Rothbart, scheidsrechter van Odette's vloek, vermomt zijn dochter Odile als Odette om Siegfried te misleiden om zijn gelofte van liefde te verbreken. Voor de gek gehouden verklaart Siegfried zijn liefde voor Odile, en zo veroordeelt Odette om voor altijd onder de vloek te lijden.

Liam Scarlett's glorieuze productie van Swan Lake , nieuw in 2018, keert terug voor zijn eerste opleving. Hoewel ze trouw blijven aan de Marius Petipa / Lev Ivanov-tekst, blazen Scarlett's extra choreografie en John Macfarlane's prachtige ontwerpen nieuw leven in wat misschien wel het bekendste en meest geliefde klassieke ballet is. De hele compagnie schittert in dit eeuwige verhaal van verdoemde liefde, een meesterwerk opgefrist voor een nieuwe generatie. Tchaikovsky's eerste score voor ballet stijgt met zijn symfonische zwaai en combineert perfect met prachtige choreografie van de grand pas de deux van Prince Siegfried en Odile tot de zwanen aan de oever van het meer. Een bedwelmende mix van spektakel en intieme passie, het totale effect is onweerstaanbaar.

Credits
Choreography: Liam Scarlett naar Marius Petipa en Lev Ivanov
Aanvullende choreografie: Frederick Ashton
Muziek: Pyotr Il'yich Tchaikovsky
Productie: Liam Scarlett
Ontwerper: John Macfarlane


Woensdag 1 april 2020
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: €25,00 euro

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.ROHBalletLogo_132086238292965683_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
2:55 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

wowo 01 aprilapr 20:15
Bezig met laden