Doornroosje - Live Ballet

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Dertien adembenemende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij ons te zien zijn.

Doornroosje
De slechte fee Carabosse is woedend dat ze niet was uitgenodigd voor de doop van prinses Aurora. Ze geeft de baby een spindel en zegt dat de prinses er op een dag haar vinger in zal prikken en zal sterven. De Lilac Fairy maakt van haar eigen doopcadeau een verzachting van de vloek van Carabosse: Aurora zal niet sterven, maar zal in een diepe slaap vallen, die alleen de kus van een prins zal breken.

Op haar 16e verjaardag ontdekt Aurora de spil en prikt haar vinger. Ze valt in een betoverde slaap en het hele paleis slaapt met haar. Honderd jaar later ontdekt Prins Florimund het paleis, diep verborgen in een groot, donker bos. Hij maakt Aurora wakker met een kus.

The Sleeping Beauty heeft een speciale plaats in het repertoire van The Royal Ballet. Het was het ballet waarmee het bedrijf in 1946 na de Tweede Wereldoorlog het Royal Opera House heropende, de eerste productie in zijn nieuwe huis in Covent Garden. Margot Fonteyn danste de rol van de prachtige prinses Aurora in de eerste uitvoering, met Robert Helpmann als prins Florimund. Zestig jaar later, in 2006, werd de oorspronkelijke enscenering uit 1946 nieuw leven ingeblazen door de toenmalige directeur van The Royal Ballet Monica Mason en Christopher Newton, waarmee de prachtige ontwerpen en glinsterende kostuums van Oliver Messel weer op het podium kwamen.

De meesterlijke 19e-eeuwse choreografie van Marius Petipa wordt gecombineerd met secties gemaakt voor The Royal Ballet door Frederick Ashton, Anthony Dowell en Christopher Wheeldon. Samen creëren ze een betoverende reeks edelstenen in het balletrepertoire - van de iconische Rose Adage, wanneer Aurora haar vier koninklijke vrijers ontmoet, en de slingerende Garland Waltz tot de Vision Pas de deux , zoals Florimund Aurora voor het eerst ziet, en de feestelijke afwijkingen en laatste pas de deux die het ballet tot een glorieus einde brengen. Over het algemeen neemt de meesterlijke score van Pyotr Il'yich Tchaikovsky balletmuziek naar een hoogtepunt van passie, verfijning en intensiteit die aantoonbaar nooit is overtroffen.

Credits
Choreography: Marius Petipa
Aanvullende choreografie: Frederick Ashton , Anthony Dowell en Christopher Wheeldon
Productie: Monica Mason en Christopher Newton naar Ninette de Valois en Nicholas Sergeyev


Donderdag 16 januari 2020
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: €25,00 euro

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze voorstelling zijn uitsluitend te koop via onze website of aan de kassa tijdens onze openingstijden. Vanaf maandag 16 december is het mogelijk om online of telefonisch te reserveren.ROHBalletLogo_132086226692358650_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
3:00 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

dodo 16 januarijan 20:15
Bezig met laden