Coppélia - Live Ballet

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Dertien adembenemende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij ons te zien zijn.


Coppélia
Speelgoedmaker Dr Coppélius lijkt een mooie jonge vrouw in zijn huis te hebben: Coppélia, die op zijn balkon zit te lezen. Franz en zijn dorpsgenoten zijn nieuwsgierig naar haar en hoe ze ze allemaal negeert. Franz's verloofde Swanilda is niet blij met Franz's interesse in een andere vrouw, maar even nieuwsgierig. Wanneer Dr. Coppélius naar de plaatselijke taverne gaat, glippen de jonge dorpelingen zijn huis binnen om zich voor te stellen aan de vreemd zwijgende jonge vrouw.

In het huis worden ze verbaasd door verschillende mechanische poppen, waaronder Coppélia. Coppélius keert terug en gooit ze allemaal weg - behalve Swanilda, die de plaats van Coppélia verbergt en inneemt. Wanneer Franz door een raam naar binnen klimt, gebruikt Coppélius hem en probeert hij via magie zijn levenskracht in de mechanische Coppélia te brengen. Swanilda kan hem misleiden door te geloven dat zijn betovering heeft gewerkt. In het onvermijdelijke gelukkige einde wordt Coppélius gerustgesteld en Swanilda gelukkig verenigd met Franz terwijl de dorpelingen hun nieuwe stadsbel vieren.

Een klassieker keert terug naar het repertoire van het Royal Ballet met de charmante en grappige Coppélia van Ninette de Valois - een verhaal over liefde, kattenkwaad en mechanische poppen. De ingewikkelde choreografie is ingesteld op de heerlijke score van Delibes en pronkt met de technische precisie en komische timing van het hele bedrijf. De ontwerpen van Osbert Lancaster brengen een kleurrijke verhalenboekwereld tot leven in deze kersttraktatie voor het hele gezin.

Credits
Choreography: Ninette de Valois naar Lev Ivanov en Enrico Cecchetti
Muziek: Léo Delibes
Scenario: Charles Nuitter en Arthur Saint-Léon
Ontwerper: Osbert Lancaster


Dinsdag 10 december 2019
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: €25,00 euro

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze voorstelling zijn uitsluitend te koop via onze website of aan de kassa tijdens onze openingstijden. Vanaf maandag 11 november is het mogelijk om online of telefonisch te reserveren.ROHBalletLogo_132086220014632757_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
2:30 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 10 decemberdec 20:15
Bezig met laden