Don Pasquale - Live Opera

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

Deze voorstelling is onderdeel van het live Opera- & Balletseizoen 2019-2020 vanuit The Royal Opera House in Londen. Elke maand vertonen we rechtstreeks vanuit Londen een opera of ballet van wereldklasse. Dertien adembenemende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij ons te zien zijn.


Don Pasquale
Don Pasquale, een rijke oude vrijgezel, is woedend als hij hoort dat zijn neef Ernesto van plan is te trouwen met de verarmde weduwe Norina. Hij besluit met zichzelf te trouwen en Ernesto onterven. Ernesto en Norina wanhopen, maar hun vriend dokter Malatesta belooft hen te helpen - en Pasquale een lesje te leren. Malatesta haalt Norina over zich te vermommen als zijn zus en presenteert haar vervolgens aan Don Pasquale als een potentiële bruid. Pasquale is zo blij met het volgzame gedrag van de jonge vrouw dat hij eist dat ze meteen trouwen.

Het huwelijk vindt plaats - getuige van een nep-notaris - waarna de jonge bruid uiterst aanmatigend en onaangenaam wordt en haar 'echtgenoot' kwelt. Wanneer Pasquale een briefje van zijn 'vrouw' ontdekt dat een afspraak maakt met een minnaar, besluit hij haar te confronteren en een einde te maken aan zijn ellende. De samenzweerders zijn nu klaar om hun bedrog te onthullen, maar zal Don Pasquale hen vergeven?

Royal Opera-favoriet Bryn Terfel leidt de cast voor deze nieuwe productie van Donizetti's komedie van huiselijk drama over twee generaties. Het geestige verhaal van een man van middelbare leeftijd wiens veronderstelde jonge vrouw om hem heen rent - met haar eigen romantische bijbedoelingen in het achterhoofd - heeft al lang een blij en verrast publiek, niet in de laatste plaats zoals gepresenteerd met de sprankeling van zijn muziek en de virtuoze vaardigheid van zijn performers. De opwindende productie van Damiano Michieletto laat zien hoe hedendaags de personages nog steeds zijn en hoe onmiddellijk en ontroerend het verhaal blijft.

Credits
Componist: Gaetano Donizetti
Libretto 1: Giovanni Ruffini
Libretto 2: Gaetano Donizetti
Regisseur: Damiano Michieletto
Decorontwerper: Paolo Fantin

Donderdag 24 oktober 2019
Aanvang: 20.30 uur
Prijs: €25,00 euro

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.ROHOperaLogo_132086212642935329_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
2:30 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

    Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

    dodo24oktoberokt 20:30
      Bezig met laden