CinemaPlus: Veearts Maaike

Met onze CinemaPlus middagen kunt u een keer per maand op een rustige dinsdagmiddag naar een goede film voor een mooie prijs. Ideaal als u 's avonds liever de deur niet uit gaat, en overdag de tijd heeft.

Dit voor slechts € 8,00 euro, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers vooraf.

Op dinsdag 1 oktober, tijdens de Week tegen de Eenzaamheid, staan er maar liefst 4 films op het programma. The Lion King, Blinded By The Light, Au Bout des Doigts en Veearts Maaike.

Veearts Maaike
De Gouden Kalf-winnaars Musch & Tinbergen (Rotvos) volgen in hun nieuwe documentaire de jonge veearts Maaike van den Berg van de groepspraktijk Van Stad tot Wad. Met Maaike razen we over het Groningse land, van melkveehouder naar melkveehouder.

We maken van dichtbij mee hoe zij optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen moet nemen over leven of dood. Haar doortastendheid, lef en vakmanschap dwingen respect af. Maaike strijdt daarnaast samen met de boeren voor het terugdringen van overmatig antibioticagebruik. En zij is actief als vertegenwoordiger voor de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft zo een fijnzinnig beeld van wat de Europese en de wereldpolitiek betekent voor de veehouders en de veeartsen op het platteland in Noord-Groningen.

Veearts Maaike toont hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn en biedt een unieke inkijk in het echte Nederlandse boerenleven.

Dinsdag 1 oktober
Aanvang: 14.15 uur
Zaal open: 13.45 uur

VeeartsMaaikeFilmhuis_132067242005643740_big.jpg

Cast & Crew

Regie
Tijs Tinbergen

Genre
Documentaire

Lengte
2:10 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om tickets te kopen)

didi 01 oktoberokt 14:15
Bezig met laden