Films

CinemaPlus: On the Basis of Sex

Met onze CinemaPlus middagen kunt u een keer per maand op een rustige dinsdagmiddag naar een goede film. Ideaal als u 's avonds liever de deur niet uit gaat, en overdag de tijd heeft.

Dit voor slechts € 8,00 euro, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers vooraf.

Op dinsdag 14 mei staat naast On the Basis of Sex ook If Beale Street Could Talk op het programma.

On The Basis Of Sex is het waargebeurde en inspirerende verhaal over juriste Ruth Bader Ginsburg, die in een door mannen gedomineerde wereld haar weg naar het Amerikaans Hooggerechtshof heeft bevochten.

In de film On The Basis Of Sex staat Ruth Bader Ginsburg (Felicity Jones) in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg (Armie Hammer) stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksime te veranderen.

Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2019 is haar verhaal relevanter dan ooit.

Dinsdag 14 mei
Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Prijs: €8,00

OntheBasisofSex_131937577234882876_big.jpg

Cast & Crew
Felicity Jones, Armie Hammer

Regie
Mimi Leder

Genre
Drama Biografisch

Lengte
2 uur 30 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 14 meimei 14:00

Bestellen of reserveren

Bezig met laden