Films

CinemaPlus: Mary Queen of Scots

Met onze CinemaPlus middagen kunt u een keer per maand op een rustige dinsdagmiddag naar een goede film. Ideaal als u 's avonds liever de deur niet uit gaat, en overdag de tijd heeft.

Dit voor slechts € 8,00 euro, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers vooraf.

Op dinsdag 19 maart staat naast Mary Queen of Scots ook A Star is Born op het programma.

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden.

In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven.

Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.

LET OP: Deze film is voor 16 jaar en ouder. Onder de 16 geen toegang. Wel 16 jaar of ouder, legitimatie verplicht.

Dinsdag 19 maart
Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Prijs: €8,00

MaryQueenofScots_131898925205951404_big.jpg

Cast & Crew
Saoirse Ronan, Margot Robbie, Jack Lowden, Joe Alwyn, David Tennant, Guy Pearce, Ismael Cordova, Gemma Chan, Martin Compston, Brendan Coyle, James McArdle, Ian Hart, Adrian Lester

Regie
Josie Rourke

Genre
Drama

Lengte
2 uur 30 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 19 mrtmrt 14:00

Bestellen of reserveren

Bezig met laden