Films

CinemaPlus: The Children Act

Met onze CinemaPlus middagen kunt u een keer per maand op een rustige dinsdagmiddag naar een goede film. Ideaal als u 's avonds liever de deur niet uit gaat, en overdag de tijd heeft.

Dit voor slechts € 8,00 euro, inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers vooraf.

Op dinsdag 20 november staat naast The Children Act ook Wad op het programma.

THE CHILDREN ACT van regisseur Richard Eyre (NOTES ON A SCANDAL) is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan ('Atonement'), die tevens het scenario schreef voor de film.

Fiona Maye (Oscar®- winnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter aan het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam (Fionn Whitehead, DUNKIRK) heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.


Dinsdag 20 november
Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Prijs: € 8,00 euro

TheChildrenAct_131783803363270986_big.jpg

Cast & Crew
Emma Thompson, Fionn Whitehead, Stanley Tucci

Regie
Richard Eyre

Genre
Drama

Lengte
2 uur 15 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 20 novnov 14:00

Bestellen of reserveren

Bezig met laden