Films

Don Quixote- Live Ballet

Ook het Royal Opera House Seizoen 2018-2019 is live bij AnnexCinema te beleven. Elf adembenemende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Royal Opera House in Covent Garden Londen bij ons te zien zijn.

Beleef de ultieme avond uit bij AnnexCinema tijdens de live opera- en balletvoorstellingen van het Royal Opera House. Kom binnen over de rode loper en maak gebruik van onze afgesloten garderobe. Tijdens de pauze van de voorstelling trakteren wij u op een goed glas wijn en heerlijke amusehapjes.

Don Quichot
Liefde en vriendschap triomferen in Carlos Acosta's bruisende productie van dit duizelingwekkende ballet.

Het verhaal van Cervantes over
de klunzige ridder Don Quichot heeft
talloze choreografen, musici en beeldend kunstenaars geïnspireerd. In 1869 creëerde Marius Petipa zijn sprankelende ballet over de wederwaardigheden van de Man van La
Mancha en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri.

Carlos Acosta koos deze vrolijke klassieker als zijn eerste productie voor The Royal Ballet. In zijn bruisende adaptatie figureert het complete dansgezelschap in de rol van
uitgelaten dorpelingen, hartstochtelijke zigeuners en zelfs fantasiebloemen. Het verhaal volgt Don Quichot op zijn dwaze onderneming om goede daden te verrichten ter ere van zijn imaginaire geliefde Dulcinea.

Zonnig, charmant, grappig en aandoenlijk – Don Quichot is een ballet dat net zo overloopt van positieve energie als van verbazingwekkende dansante hoogstandjes.

Dinsdag 19 februari 2019
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: €22,50 euro

Klik hier voor het complete seizoensoverzicht.


ROH18_CIN_3059_Don_Quixote_1Sheet_Resupply_Translations_Dutch_131928160753311436_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
3 uur 15 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)


Deze film is te zien vanaf 19 feb 2019
Bezig met laden