Films

Q&A met Barry Atsma - Bankier van het Verzet

Hoog bezoek bij AnnexCinema! Donderdag 19 april komt Barry Atsma samen met producent de Sytze van der Laan naar Woerden voor een speciale voorstelling van Bankier van het Verzet!

Barry Atsma is een van Nederlands beste en bekendste acteurs van dit moment. Zo ken je hem van kaskrakers als Mannenharten, Michiel de Ruyter, Knielen op een bed violen en schittert hij nu in een fantastische rol in Bankier van het Verzet.

Na afloop van de film kun je tijdens de Q&A al je vragen stellen aan de hoofdrolspeler en aan de producent van de film. Gepresenteerd door filmkenner Jac. Goderie.

De film
Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.


Donderdag 19 april
Aanvang: 20.00 uur
Zaal open: 19.30 uur

BankiervanhetVerzet_131600505831759688_big.jpg

Cast & Crew
Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry

Regie
Joram Lürsen

Genre
Thriller

Lengte
2 uur 35 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)


Deze film is te zien vanaf 8 mrt 2018
Bezig met laden