Films

CinemaPlus: Bankier van het Verzet (NL ondertiteld)

Dinsdag 15 mei is het weer CinemaPlus middag bij AnnexCinema. Op een rustige dinsdagmiddag naar de film wanneer u de tijd heeft, dat is CinemaPlus. Voor slechts 8 euro inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers voorafgaand aan de film. Op dinsdag 15 mei vertonen we naast Bankier van het Verzet ook Les Gardiennes.

Tijdens de CinemaPlus vertonen we een speciale versie van Bankier van het Verzet. De film is Nederlands ondertiteld. Ook voor slechtzienden is er een mogelijkheid om deze voorstelling te bezoeken. Doormiddel van de Earcatch app op uw smartphone kunt u met behulp van een koptelefoon gebruik maken van een audiodescriptie tijdens de film.


Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden.

Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.

Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.


Dinsdag 15 mei
Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Prijs: €8,00 euro incl. kopje koffie/thee met wat lekkers.

BankiervanhetVerzet_131600505831759688_big.jpg

Cast & Crew
Barry Atsma, Jacob Derwig, Pierre Bokma, Fockeline Ouwerkerk, Raymond Thiry

Regie
Joram Lürsen

Genre
Thriller

Lengte
2 uur 30 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 15 meimei 14:00

Bestellen of reserveren

Bezig met laden