Films

CinemaPlus: Loving Vincent

CinemaPlus: Op een rustige dinsdagmiddag naar de film wanneer u de tijd heeft. Voor slechts 8 euro inclusief een kopje koffie of thee met wat lekkers voorafgaand aan de film. Op dinsdag 23 januari vertonen Loving Vincent naast ook Wonder.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord?

Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.

In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Dinsdag 23 januari
Aanvang: 14.00 uur
Zaal open: 13.30 uur
Prijs: 8,00 euro p.p.

LovingVincent_131540042845846448_big.jpg

Cast & Crew
Saoirse Ronan, Helen McCrory, Aidan Turner

Regie
Hugh Welchman

Genre
Animatie

Lengte
2 uur 00 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 23 janjan 14:00 14:00