FilmsThe Nutcracker - Encore Ballet

Hoe kunt u Eerste Kerstdag beter vieren dan met een schitterende vertoning van The Nutcracker? Kerst in optima forma!

Op 5 december is deze voorstelling, als onderdeel van ons live opera- en balletseizoen van het Royal Opera House live te bewonderen. Vanwege de grote populariteit van deze klassieker vertonen wij de voorstelling als encore op maandag 25 december.

The Nutcracker
Het magische kerstcadeautje van een jong meisje laat haar een fantastisch avontuur beleven in dit schitterende, klassieke ballet, gedanst op Tsjaikovski's magnifieke muziek.

De jonge Clara sluipt op kerstavond stiekem naar beneden om te gaan spelen met haar mooiste cadeau: een notenkrakerpop. Maar de mysterieuze tovenaar Drosselmeijer wacht haar op en neemt haar mee op een magisch avontuur. Nadat de muizenkoning is verslagen, reizen de notenkraker en Clara door het Land van Sneeuw naar Snoepjesland, waar de suikerboonfee hen trakteert op een paar schitterende dansen. Eenmaal thuis denkt Clara dat ze gedroomd heeft - maar herkent ze dan de neef van Drosselmeijer niet?

Peter Wrights welhaast ultieme productie voor The Royal Ballet is een van de langstlopende en meest betoverende versies van The Nutcracker. Met zijn feestelijke historische setting, dansende sneeuwvlokjes en magische enscenering is Lev Ivanovs ballet uit 1892 het volmaakte kerstamusement geworden. Niet voor niets heeft Tsjaikovski's verrukkelijke muziek voor dit ballet in zeer brede kring bekendheid verworven.

The Nutcracker is losjes gebaseerd op een verhaal van E.T.A. Hoffmann en begint met een geanimeerde Victoriaanse kerstviering, die door decorontwerpster Julia Trevelyan Oman met oog voor detail weelderig is aangekleed. Wright heeft in zijn choreografie op ingenieuze wijze overgeleverde fragmenten van het originele ballet verwerkt, waaronder de sublieme pas de deux voor de suikerboonfee en haar prins. Maar door de relatie tussen Clara en de notenkrakerprins meer op de voorgrond te plaatsen, is de productie ook het hartroerende verhaal van een eerste liefde geworden.


Maandag 25 december
Aanvang: 15.15 uur
Prijs: 15,00 euronutcrackerCustom_131528889345481424_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Lengte
2 uur 45 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

mama 25 decdec 15:15

Bestellen of reserveren

Special Encore Opera&Ballet:
-
+
à € 15,00
Bezig met laden