FilmsTosca - Live Opera

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!


Tosca
Drama, passie en fabuleuze muziek - deze operateske thriller van Puccini kan worden beschouwd als een van de grote avonturen op operagebied. Dan Ettinger dirigeert een sterbezetting, aangevoerd door Adrianne Pieczonka, Joseph Calleja en Gerald Finley.

De overweldigende opera Tosca schetst direct vanaf de doordringende openingsakkoorden een wereld van politieke instabiliteit en dreiging.

De productie die Jonathan Kent maakte voor The Royal Opera handelt over de explosieve politieke situatie in Rome rond 1800. Het hoofd van de politie, Scarpia - een van de meest schofterige schurken van het hele genre -achtervolgt en martelt meedogenloos de vijanden van de staat. De duistere, demonische muziek die hem begeleidt vormt een groot contrast met de breed uitwaaierende melodieën van het idealistische liefdeskoppel Tosca
en Cavaradossi. Zij zingen hun passie uit in sublieme aria's als 'Vissi d'arte' en 'E lucevan le stelle'. Giacomo Puccini's drama was een instant succes bij de première in 1900 en is sindsdien een van de meest uitgevoerde opera's gebleven - met dank aan het beklemmende plot en de glorieuze muziek.

Een kaarsverlichte kerk, Scarpia's sombere werkvertrek met aanpalende martelkamer en het valse optimisme van een Romeinse lente. Dat zijn de ingrediënten waarmee deze oogstrelende productie het onbarmhartig kwellende drama in perspectief plaatst, terwijl de druk steeds verder wordt opgevoerd richting het fatale einde. Puccini's zorgvuldig geconcipieerde muziek is vervuld van eenzelfde aandacht voor authenticiteit, van het verre kanongebulder in het Te Deum van het eerste bedrijf tot het gebeier van de kerkklokken en het geknal van een vuurpeloton.


Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.

Woensdag 7 februari
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: 22,50 euro


toscaCustom_131528888617132139_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
3 uur 15 (deze voorstelling is zonder pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

wowo 07 febfeb 20:15

Bestellen of reserveren

Opera&Ballet:
-
+
à € 22,50
Bezig met laden