FilmsThe Winters Tale - Live Opera

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!


The Winter's Tale
Shakespeares sprookje over liefde en verlies, omgetoverd in een meeslepend dansdrama door Christopher Wheeldon in zijn balletversie op muziek van Joby Talbot.

Christopher Wheeldon, associate artistiek leider van The Royal Ballet, maakte
zijn bewerking van Shakespeares grote romance The Winter's Tale voor The Royal Ballet in 2014. Net als Alice's Adventures in Wonderland kreeg The Winter's Tale bij de première uitbundige lof toegezwaaid; zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.

Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt- en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding - een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening.

Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter's Tale een meesterlijk modern verhalend ballet.


Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.

Woensdag 28 februari
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: 22,50 euro

winterstaleCustom_131528888896546548_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
3 uur 05 (deze voorstelling is zonder pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

wowo 28 febfeb 20:15

Bestellen of reserveren

Opera&Ballet:
-
+
à € 22,50
Bezig met laden