FilmsMacBeth - Live Opera

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!


MacBeth
Verdi's opera naar Shakespeares tragedie wordt geleid door dirigent Antonio Pappano en uitgevoerd door een fabelachtige cast met onder anderen Anna Netrebko, Zjelko Lucic en Ildebrando D'Arcangelo.

Verdi's levenslange liefde voor het werk van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als 'een van de grootste menselijke creaties'. Samen met zijn librettist Francesco Maria Piave schaafde Verdi aan iets wat 'anders dan anders' moest worden. Hun welslagen wordt bevestigd door iedere maat van deze opera, waarin Verdi zich ook nog eens van zijn meest dramatische kant toont: het bruist van de demonische energie.

Macbeth vecht aan de zijde van de koning van Schotland, maar als een drietal heksen hem voorspelt dat hijzelf koning zal worden, drijft een nietsontziende ambitie Macbeth en zijn vrouw tot gruwelijke daden.

Door moord verovert Macbeth de troon, waarna intrige en slachtpartijen aan de orde van de dag zijn in zijn tot de ondergang gedoemde heerschappij.
Want de heksen doen nog een andere voorspelling, die ook bewaarheid wordt: Macbeth en zijn vrouwe zullen het niet overleven, waarna het recht zegeviert.

Deze enscenering van Phyllida Lloyd voor The Royal Opera uit 2002 is gloedvol en zit vol zwarte, rode en gouden accenten. De heksen, door ontwerper Anthony Ward verbeeld als vreemde wezens met paarse tulbanden, zijn alom aanwezig als boodschappers van het noodlot.

Lloyd suggereert dat het smartelijke verdriet van de kinderloosheid van de Macbeths de motor is achter hun morbide daden. The Royal Opera maakt voor deze productie gebruik van Verdi's in 1865 voor Parijs herziene versie van het werk, die ook Lady Macbeths beklemmende aria 'La luce langue' bevat.


Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.

Woensdag 4 april
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: 22,50 euro

macbethCustom_131528890382277782_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
3 uur 20 (deze voorstelling is zonder pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

wowo 04 aprapr 20:15

Bestellen of reserveren

Opera&Ballet:
-
+
à € 22,50
Bezig met laden