FilmsBernstein Celebration - Live Ballet

Royal Opera House Seizoen 2017-2018 staat vol met schitterende opera- en balletvoorstellingen die via een live verbinding rechtstreeks vanuit het Londense Royal Opera House in Covent Garden bij AnnexCinema te zien zijn. Een unieke ervaring op het witte doek!


Bernstein Celebration
The Royal Ballet viert de honderste geboortedag van Leonard Berstein met een compleet - Bernstein- programma van de hand van zijn vaste choreografen Wayne McGregor, Liam Scarlett en Christopher Wheeldon.

Leonard Bernstein was een van de eerste klassieke componisten in Amerika die zowel een breed publiek als de critici kon bekoren. Zijn werkwijze was zeer eclectisch - hij ontleende net zo goed inspiratie aan jazz en hedendaagse muziek als aan de traditionele Joodse muziek en Broadway-musicals - en veel van Bernsteins muziekstukken lenen zich ook opmerkelijk goed voor dans. Hij werkte in het bijzonder veel samen met Jerome Robbins, een vruchtbaar partnerschap dat onder meer Fancy Free en West Side Story opleverde. Om de honderdste geboortedag van de componist te vieren, heeft The Royal Ballet zijn drie choreografen samengebracht om de dynamische en dansbare muziek van Bernstein in de schijnwerpers te zetten.

Op het programma staan wereldpremi√®res van huischoreograaf Wayne McGregor en associate artistiek leider Christopher Wheeldon. Voor beiden is het de eerste keer dat ze een ballet op muziek van Bernstein maken. Centraal op het programma staat de eerste herneming van The Age of Anxiety, in 2014 door artist in residence Liam Scarlett gemaakt op Bernsteins diepgravende Tweede symfonie. Zowel de symfonie als het ballet zijn ge√Įnspireerd op
W.H. Audens meesterlijke vernieuwende gedicht, geschreven in reactie op het gevoel van ontgoocheling en onzekerheid die heerste aan het eind van de Tweede Wereldoorlog.


Tijdens onze live ROH voorstellingen geniet u van opera en ballet van het allerhoogste niveau. Dit alles met haarscherp beeld en exclusieve interviews rondom de voorstelling. Tijdens de pauze wordt u getrakteerd op een goed glas wijn van Le Petit Paradis en heerlijke amusehapjes van Restaurant De Markies.

Dinsdag 27 maart
Aanvang: 20.15 uur
Prijs: 22,50 euro

BernsteincelebrationCustom_131528890726721193_big.jpg

Cast & Crew

Regie

Genre
Live Opera/Ballet

Lengte
3 uur 00 (inclusief pauze)

Kijkwijzer

Speeltijden (klik op de tijden om te reserveren)

didi 27 mrtmrt 20:15

Bestellen of reserveren

Opera&Ballet:
-
+
à € 22,50
Bezig met laden