Veelgestelde Vragen

Welke corona maatregelen nemen jullie?
Uiteraard volgen wij alle regels en maatregelen die vanuit de Rijksoverheid en het RIVM worden voorgesteld om een bioscoopbezoek veilig en verantwoord te laten plaatsvinden. Voor een overzicht van de geldende maatregelen kijkt u hier.

 

Vertonen jullie ook filmhuisfilms?
Zeker! Naast de grote blockbusters kunt u bij ons ook wekelijks terecht voor de mooiste filmhuisfilms. Elke dinsdag staat er een nieuwe titel op het programma en ook op de rustige vrijdagochtend programeren we geregeld filmhuisfilms. Op vrijdagochtend draaien deze films zonder pauze.

 

Zijn er ook kortingsmogelijkheden?
Voor trouwe bezoekers hebben wij de FilmPas. Dit is een 10-ritten kortingspas waarmee u voor slechts €9,50 naar de film kunt! Klik hier voor meer informatie.

 

Kan ik mijn kinderfeestje bij jullie vieren?
Dat kan zeker! We hebben hier zelfs een speciaal kinderfeestarrangement voor! Alle informatie vind je hier.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste filmnieuws?
Wij hebben een digitale wekelijkse nieuwsbrief waarin u altijd op de hoogte bent van het laatste filmnieuws bij AnnexCinema. Niet alleen premières komen aan bod maar ook al onze filmhuisfilms, evenementen en leuke acties! U kunt zich hier aanmelden voor onze nieuwsbrief.

 

Ik heb kaarten via iDEAL gekocht. Waar vind ik mijn QR-code?
Uw e-tickets ontvangt u per e-mail. Het kan voorkomen dat uw reserveringsbevestiging of QR-code per e-mail terecht komt in de map ‘Ongewenste e-mail’. Om dit te voorkomen kunt u annexcinema.nl toevoegen aan uw lijst met veilige afzenders. Ook kunt u uw reserveringsnummer of QR-code vinden door rechtsbovenaan op 'Mijn Account' te klikken.

 

Waarom betaal ik een Lange Film Toeslag?
Voor films die 145 minuten of langer duren rekenen wij een toeslag van €1,50 per ticket. Deze lange films hebben grote impact op de filmprogrammering. Daarom betaalt u iets meer, voor langer filmplezier. 

 

Kan ik met een visuele beperking naar de film?
Voor mensen met een visuele beperking is er een nieuw hulpmiddel: Earcatch. Earcatch is een app waarmee mensen met een visuele beperking verschillende Nederlandse bioscoopfilms kunnen volgen via audiodescriptie. Voor meer informatie kijkt u op www.earcatch.nl.

 

Kan ik met mijn rolstoel bij jullie terecht?
Dat kan zeker. Ons hele pand is volledig rolstoeltoegankelijk. In elke zaal hebben wij bovendien speciale rolstoelplaatsen op de voorste rij waar u met uw rolstoel plaats kunt nemen. Deze plaatsen zijn telefonisch te reserveren via 0348-436510.

 

Waar staat de afkorting OV voor achter de titel van de film?
OV staat voor 'Originele Versie'. Dit is dan (meestal) de Engels gesproken versie. Alle niet-Nederlandstalige films zijn Nederlands ondertiteld. Wij plaatsen OV uitsluitend achter de filmtitel wanneer er óók een Nederlands gesproken versie van de film bestaat.

 

Is mijn film in 2D of 3D?
Wanneer een film in 3D is, ziet u dit achter de titel van de film. Vertonen we een film zowel in 2D als in 3D, dan ziet u op de filmpagina bij de aanvangstijden staan welke voorstelling er in 3D is. De overige voorstellingen zijn dan in 2D. Voor 3D films rekenen wij een toeslag van €1,50 per kaartje. Ook heeft u een 3D-bril nodig. Deze kunt u zelf meenemen, of bij de kassa kopen voor €1,00 per stuk.

 

Draait mijn film met pauze?
AnnexCinema is een echte pauzebioscoop. Al onze films (tenzij zeer nadrukkelijk anders vermeld) draaien met pauze. Ideaal om nog iets lekkers bij onze bar te halen, of een hoognodig toiletbezoek. 

 

Er staat dat de film voor 16+ is, mag ik toch naar binnen als ik geen 16 ben?
Dit mag helaas niet. Wanneer een film de Kijkwijzerkeuring 16+ heeft, betekent dat dat toegang uitsluitend mogelijk is voor bezoekers van 16 jaar of ouder. Ook onder begeleiding van een volwassene is toegang onder de 16 jaar niet mogelijk. Het kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs is verplicht.