Kijkwijzer

Bij AnnexCinema volgen wij de Kijkwijzer. Kijkwijzer classificeert films naar leeftijd en inhoud. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende classificaties en de regelgeving.

 

16 Jaar
De film is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van 16 jaar of ouder. AnnexCinema volgt deze leeftijdskeuring strikt!

Onder de 16 jaar is er geen toegang mogelijk, ook niet onder begeleiding van een volwassene. Bent u wel 16 jaar of ouder, dan is legitimatie verplicht.
Hierbij geldt uitsluitend een geldig legitimatiebewijs (een rijbewijs, ID-kaart of paspoort).

 

12 Jaar
De film is toegankelijk voor iedereen van 12 jaar of ouder. Onder de 12 jaar is toegang uitsluitend mogelijk onder begeleiding van een volwassene. Het filmbezoek is op verantwoordelijkheid van de volwassene. Bij kinderen zonder volwassen begeleiding zal er, bij twijfel, om leeftijd gevraagd worden.

 

9 jaar, 6 jaar en AL
De overige leeftijdskeuringen zijn bedoeld als advies. Deze films zijn voor iedereen toegankelijk en het is aan de ouders om te beslissen of een film wel of niet geschikt is voor de kinderen. Wij adviseren u om vooraf altijd de trailer van de film te bekijken voor een indicatie.


Nieuwe leeftijden per 2020
Per 1 januari 2020 zijn de Kijkwijzerleeftijden 14 en 18 toegevoegd. De leeftijd van 18 geldt dezelfde regelgeving als 16. Onder de 18 jaar geen toegang. Wel 18 jaar of ouder, legitimatie verplicht. Voor 14 geldt dezelfde regeling als 12. 

 

Kijk voor meer informatie op kijkwijzer.nl.